Du är unik
 
  

 

 

 

Hur går det till?

  

Histologi

All biologisk vävnad består av olika celler. Dessa kan man göra synliga för blotta ögat i ett ljusmikroskop. Med hjälp av färger som binder till vissa ämnen i cellen kan man få både vackra färger och mönster. Histologi betyder läran om vävnader.

 

Val av celler

Exempel på celler är från blod, hår, skrap, urin, semen, slem, vaginal/munhåla, växter, sår/var, avföring mm mm.

 

Har du fler förslag så diskuterar jag gärna. Än så länge har jag bara möjlighet att preparera lösa celler, sk cytologi-prep men så småningom hoppas jag även kunna preparera hela vävnader!

 

Frågan är bara vad du vågar lämna!;o)

 

Provtagningsteknik

När du valt vilka celler du vill lämna kommer vi gemensamt att gå igenom provtagningsteknik. Du kan välja mellan att själv ta provet med det provtagnings-material som jag tillhandahåller eller låta mig göra det. Du måste då fylla i ett godkännande där du tillåter mig att ta vävnad från din kropp. (se flik "godkännande")

 

Beroende på cellernas olika förmåga att bevaras utanför kroppen måste de fixeras ganska snart efter provtagning. Detta innebär oftast att jag måste vara med i anslutning till provtagningen.

Vätskor; semen, urin, saliv kan bevaras i upp till 4 timmar innan fixering.

Skrap och blod kräver omedelbar fixering.

 

Innan och efter provtagningen diskuterar vi tillsammans vad du vill förmedla med tavlan. Den blir som ett slags fingeravtryck av dig i bild och text!

 

Provtagningen är helt smärtfri.

 

 

 

 

YourCompanyName © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

Jag visar dig

vad du ständigt

bär med dig

men aldrig ser!

 

 

ArtInYou